Mossa Vaxer

Prisexempel på takbehandling – Normalvilla..

Vi på Takvård i Väst får ofta frågan vad en takbehandling kostar.

Vi har därför skapat en enkel mall som exempel på vad det skulle kosta att behandla ett tak med olika typer av lösningar. Med normalvilla så menar vi ett genomsnittshus med en golvyta på ca 120 kvm per våning.

Kom ihåg att det dock alltid är bäst att ta kontakt med oss för en kostnadsfri kalkylering av behandling av just ditt hus!

OBS! På grund av sänkningen av ROT-avdraget som började gälla Januari 2016 så är priserna som du som kund nu betalar något högre än tidigare!

 Kemisk mossbortagning

Kemisk mossborttagning

Denna typ av behandling gör ditt tak fritt från påväxt inom ett år. Vi rensar även hängrännor, tar bort större mossklumpar samt byter skadade pannor. (upp tom 6 pannor per tak).

Pris: 5000 kr (efter Rotavdrag)

Tvättning av tak + Kemisk mossborttagning

Tvatt av tak

Du får direkt ett snyggt tak, grundligt rengjort. I detta moment rensar vi även hängrännor och byter skadade pannor (upp tom 6-8 pannor per tak).

Efter avslutad behandling är taket “nollat”, dvs det tar det lika lång tid för ny påväxt att återvända, som på ett nytt tak.

Pris: 9500 kr (efter Rotavdrag)

Tvättning av tak + Kemisk mossborttagning + Målning

Tvättning av tak + Kemisk mossborttagning + Målning

Vid detta moment så tar vi även och målar taket med samma teknik och färg som flera stora tillverkare av takpannor. Vid den här typ av behandling så lämnar vi 8 års garanti mot färgsläpp på pannorna. Du får i princip ett helt nytt tak, till en bråkdel av kostnaden jämfört med ett takbyte! Självklart så rensar vi även här hängrännor och byter ev. skadade pannor (upp tom 6-8 pannor per tak).

Pris: 26,000 Kr. (9500 (tvätt+kem) + 9500 (målning) + 7000 (färg) (efter rotavdrag).

Tvättning av Lertegelpannor

Detta anses som omöjligt av vissa. Men tack vare flera års erfarenhet så har vi hittat en metod som löser det bra och miljövänligt. Det tar något längre tid att få rent jämfört med betongtegelpannor, men ditt lertegeltak kommer efter behandling att se nästan helt nylagt ut!

Självklart så rensar vi även hängrännor och byter ut skadade pannor (upp tom 6-8 pannor per tak).

Pris: 14,500 kr (efter rotavdrag).

Karlt tak

Och som alltid! …fri offert av ditt tak innan åtgärd!